Sprink, binalarda yangınla mücadele amacıyla kullanılan yağmurlama elemanlarıdır. Tavana, duvara veya tesisat üzerine monte edilerek, olası bir yangın esnasında tesisattaki basınçlı suyun serbest kalmasını sağlar. Ortam sıcaklığı, cam tüpün patlama sıcaklığına ulaştığında otomatik olarak çalışır ve böylelikle yangın henüz başlangıç aşamasında söndürülebilir.
Sprink Çeşitleri
Islak borulu sprinkler sistemlerinde, otomatik sprinkler bir su kaynağına bağlı bulunan ve içinde su bulunan boru sistemlerine tespit edilmiştir. Bu sistemlerde yangın sebebiyle oluşan ısının etkisiyle sprinkler açılır ve hemen suyun yanan maddelerin üzerine boşalmaya başlamasını sağlarlar. Sisteme bağlı herhangi bir sprinkleri yangından oluşan ısının etkisi harekete geçirerek suyun akışını sağlar. Serbest kalan su jeti sprinklerdeki yansıtıcıya çarparak dağılır ve yangın mahalline düzgün bir yağmurlama şeklinde boşalması sağlanır. Kullanım alanındaki şartlara bağlı olarak, sprinkler 40°C ile 350°C arasında belirlenen bir sıcaklık değerinde aktif hale geçmek için dizayn edilirler. Sprinklerin çoğu yaklaşık olarak dakikada 70 ile 100 litre arasında suyun yangın mahalline boşalmasını sağlarlar. Bununla birlikte bazı özel uygulamalar için kullanılan sprinklerde boşalan su miktarı dakikada 400 litre’ye çıkabilmektedir. Islak borulu sprinkler sistemlerinde boru şebekesi su ile dolu bulunduğu için ortam sıcaklığı 4°C den fazla olan mahallerde kullanılmalıdır. Eğer mahallin çok küçük bir kısmı düşük sıcaklıklara maruz ise bu kısımlarda esas boru şebekesine ek bir kapalı devre oluşturarak bu kısımdaki boruların içini antifrizli solüsyon ile doldurulması mümkündür.
ÜCRETSİZ KEŞİF VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİMİZ İÇİN TALEPTE BULUNDUĞUNUZ ANDAN İTİBAREN Maxsimum 24 SAAT İÇERİSİNDE SİZLERE DÖNÜŞ SAĞLAYACAĞIZ.
FİRMA GENEL MÜDÜR (CEO) MESAJI:
FİRMAMIZ, Güzide Şehrimiz İstanbul’un Büyük, Dinamik ve Saygın Sanayi Kuruluşlarından Birisidir
Personelimizle, Müşterilerimizle, Büyüyen ve Güçlenen Kocaman Bir Aileyiz Biz. Yeniliklere Açık, Geleneklerine Bağlı, İlişkilerinde Karşılıklı Kazanmak Düsturunu Benimseyerek Yürüyoruz. Türkiye’nin, Yarının Rekabetçi Dünyasında Daha İyi Temsil Edilebilmesi İçin, Firma Olarak Yaptığımız İşlerin Öneminin Farkındayız. Hedefimiz, Sadece Bölgesel Rekabet Gücümüzü Arttırmakla Sınırlı Değil.
Biz, Dünyadaki Ekonomik, Sosyal ve Siyasî Değişim ve Gelişmeleri Yakından Takip Eden, Kaynakları Buna Göre Geliştiren, ‘’Toplam Kalite Yönetimi’’ Anlayışına Sahip, Dinamik Bir Aileyiz. Sürekli Eğitim, Bu Anlayışımızın Tabii Bir Uzantısıdır. Bu Amaçla Şirket İçi ve Dışı Eğitimler İle Eleman Performansımız Sürekli Yükseltilmekte, Dışarıdan Alınan Danışmanlık Hizmetleri İle Firmamızın Rekabet Gücü Sürekli Arttırılmaktadır.
Birlikte Yaşadığımız, ‘’İnsan’’lara ve Bizi Barındıran ‘’Çevre’’mize Saygımızı Hiçbir Zaman Kaybetmeden, Onlara Katma Değer Katarak, Yaptığımız Her İşte Kaliteyi Şiar Edindik. Biz, İnsanımızın, Ona Sunulan Her Mal ve Hizmette Kaliteyi Hak Ettiğine İnanıyor, İşimizi ve Üretimimizi de Bu Anlayışa Göre Yapıyoruz.
Biz, Yaradan’a, Kendimize, Dostlarımıza, Birlikte Yürüdüğümüz Ekibimize, Güveniyor ve Bu İnançla Çalışıyoruz. Dün Olduğu Gibi, Yarın da Çalışmaya Devam Edeceğiz.
Hedefimiz, İstanbul’da Doğan bu Müteşebbis Coşkunun Önce Ülkemizin Dört Bir Yanını Ulaşması, Sonra Dünyaya Yayılmasıdır.
AİLE ŞİRKETİ YÖNETİMİ. Veli KARABOĞA - M. Yunus KARABOĞA - Ayetullah KARABOĞA